Make a change and heal the world!

Vi er så hatfulle og negative vi mennesker og ondskap avler ondskap.. alt du ser,hører å prater om påvirker deg.
Se bare det gode, hør bare det gode og snakk bare om det gode så vil du mest sannsynlig være god.
I går så vi filmen Lilo og Stitch og jeg følte Lilo´s tegning av Stitch illustrerte det ganske godt. Stitch hadde et veldig høyt "slemmehtsnivå" fordi han ikke visste bedre. Men Lilo fikk han til å tenke på en annen måte og ta vare på det rundt seg. På slutten av filmen var han blitt et romvesen med et stort hjerte... noe som egentlig ikke skulle være mulig!

                             


I Norge har vi det godt og vi sitter trygt hjemme å kommenterer akkurat hva vi mener om det ene og det andre rundt på nett. Det er helt grusomt å lese enkelte kommentarer på Facebook - ofte fra godt voksne folk. I flere måneder nå har jeg lest kommentarfelt i nettavisene... helt grusome ting blir skrevet.
Vi har lett for å tro på alt som blir skrevet uten å sjekke kilder bak det og med sosialemedier hvor alle kan ytre sine meninger kan det bli ganske mye og kanskje ikke like enkelt å stoppe opp og tenke selv. Du blir påvirket av alt du leser å ser på en eller annen måte. Når folk først er begynt å kommentere masse drit er det lett å henge seg på og tenke at " ja han har rett - sånn er det" og man skaper seg et bilde ut i fra det. Det er veldig mye hat i blant oss og ondskap avler som sagt ondskap.
Jeg fikk vondt med engang jeg så at alle begynte å endre profilbildene sine på facebook og tankene mine gikk rett til alle de som ikke fikk den funksjonen da de mistet sine nærmeste. Det er krig året rundt og folk blir drept hver eneste dag på forskjellige måter, hver dag er det noen som mister noen. Hver dag er det noen som blir fratatt sitt liv.
Hvorfor skal noen få mer oppmerksomhet? Hvorfor reagerer vi så mye når det skjer i Paris og så lite når det skjer andre steder. Vi er som flokkdyr å følger strømmen, vi er nødt til å ta oss sammen å tenke annerledes - tenke selv.
Jeg har empati og medfølelse for alle liv som gikk tapt i Frankrike og jeg har empati for alle andre liv som går tapt hver eneste dag, det påvirker meg hardt og jeg sliter med å legge det til siden. Det har vært flere kvelder, spesielt nå når jeg er gravid hvor jeg har tydd til tårene bare av å lese kommentarfelt. Vi er så forferdelige, vi skriver så forferdelige ting at jeg får vondt i hele kroppen av det. Hvorfor har vi så mye hat i oss og hvorfor deler vi det på Facebook? Hvor er humaniteten, moralen og verdiene våre? Når skal folk slutte å spre hat?  Hvorfor føler vi egentlig så mye hat ovenfor folk vi ikke engang kjenner?  Ikke bare når det kommer til krigen, men det blir skrevet så mye piss om alt mulig... vi er så negative og fordomsfulle til alt! Skriver avisene noe positivt er det faktisk galt det også! Det er påtide å våkne og begynne å tenke selv. Det er på tide med en forandring. Det hjelper ikke å sitte på facebook å skrive og dele ditten og datten. Men hvor skal du starte for å få forandring i verden? Du starter med deg selv!

Michael Jackson var en fantastisk formidler, han skrev tekster om det som er viktig å ville ha forandring. Man in the mirror, Heal the world og We are the world er sanger vi burde lytte til i en tid som denne!
Vil du ha en bedre verden, vil du ha forandring - så må du starte med deg selv først. Hva er dine verdier? Hva er dine moraler? Hva er dine drømmer for fremtiden? Hvordan vil du oppnå fred?
Vi må slutte å fokusere på alt som er galt og begynne å lete etter løsninger for og få det bedre! Vi må sette pris på hverandre, for vi er alle i samme båt. Det er menneskeheten som har satt opp grenser og regler, vi er alle like verdifulle og det er forferdelig at folk blir drept - uansett hvor det skjer. Vi har bare et hjem så la oss ta vare på kloden og alle som bor her.  La oss slutte å hate på hverandre og la oss slutte å fokusere på alt som er galt!

La det gode avle det gode!

See no evil, hear no evil and speak no evil!

We are the world - make a change and lets heal it!! :-)Én kommentar

Marthe Dagsland

15.11.2015 kl.15:28

hei og god søndag! Jeg ville bare stikke innom bloggen din og ønske deg en super fin slutt på helgen og god start på ny uke i morgen :)

Skriv en ny kommentar

Amalie H

Amalie H

21, Ålesund

Heisann!

hits